10 April 2019

Internationella samarbeten – så här gör vi på Big Science Sweden

Big Science-världen skulle stå helt stilla utan samarbeten världen över och vi på Big Science Sweden kopplar ihop människor, organisationer och länder! Här är tre aktuella exempel.

Frankrike: Samarbeten på ITER Business Forum

Här tog vi med 20 svenska företag till vår monter på ITER Business Forum. 120 one-to-one meetings gav mängder med nya personliga kontakter och ingångar till nya affärer. Big Science Sweden förde diskussioner med franska representanter om samarbeten i större projekt kring ITER


Patrik Carlsson Big Science Sweden, Lotta Nystrand Studsvik, Niklas Lagerqvist Studsvik Tomas Nälsén Habia Cable, Herve’ Royet Habia Cable, Hanna Bremfeldt Sandvik, Håkan Nilsson Big Science Sweden och Mats Åfeldt MCT Brattberg

Läs mer om:
Svenska paviljongen: ITER Business Forum mars 2019

Från ITER Business Forum: Investeringsvåg på ITER - 1 miljard euro per år

 

Tyskland: Samarbeten på Hannover-mässan

Sverige var partnerland för årets Hannovermässa och Big Science Sweden delade strålkastarljus i den svenska montern med statsminister Stefan Löfvén, Angela Merkel, flera svenska ministrar och prins Carl Philip. Samarbete på hög nivå!


Från Stefan Löfvéns invigningstal: ”Det är samarbeten som har gjort den svenska industrin så innovativ och dynamisk, det är vi här för att visa dig under de kommande dagarna”.

Big Science Sweden på Hannover Messe i april 2019

Samarbete i ett nytt ILO-nätverk

ILO-er vid europeiska forskningsanläggningar skapar nu ett nätverk för att träffas, utbyta erfarenheter och diskutera sina roller. Ett internationellt nätverk som kommer att vara en viktig länk mellan europeiska leverantörsföretag och Big Science-organisationer i frågor om upphandling, innovation och tekniköverföring, och vara ett forum för utbyte och best practice, för medverkande ILO-er. Big Science Sweden deltar i arbetet.


Läs mer om ILO