19 November 2018

Succé på Elmia då svenska företag passade på att presentera sin verksamhet för CERN

Den 13-16 november besökte CERN Sverige. Besöket inleddes med ELMIA Subcontractor i Jönköping och avslutades med en road trip. På Elmia föreläste Big Science Sweden och CERN tillsammans, om hur man gör affärer med storskaliga forskningsanläggningar som till exempel CERN.

Jérôme Pierlot, CERN med Magnus Jönsson, VD på Jobsab.

Big Science Sweden anordnande 44 personliga möten mellan CERN och svenska företag och CERN åkte också ut och besökte tio svenska företag under en uppskattad road trip. Hektiska, men mycket värdefulla dagar.

CERN representerades av ansvariga för såväl inköp som mekanisk bearbetning och mekanisk verkstad. Gruppen bestod av Jérôme Pierlot, Laurent Deparis, Björn Jenssen och Pierre Moyret.

– Våra möten med svenska högteknologiska företag bekräftar deras höga kompetens och att man inte gör kompromisser på kvaliteten, säger Jérôme Pierlot, Head of Procurement for Accelerators & Technology Section.

Jérôme Pierlot, CERN och Riki Virc och Linus Ros på Dvel.


Frida Tibblin Citron, Big Science Sweden, Björn Jensson med Laurent Deparis, CERN och Anders Wall, Head of Mechanics på Cervitrol.


Doing business with CERN på Elmia med Anna Hall, Big Science Sweden, och Jérôme Pierlot, CERN.

Svenska högteknologiska företag har mycket att vara stolta över. För att verkligen visa den bredd och det djup som finns hos våra företag, tog vi med CERN:s medarbetare på besök hos några svenska leverantörer till Big Science.

CERN var mycket nöjda med vad de fick se och uppleva.

– Kvaliteten på maskiner och utrustning är verkligt hög och med stor kunskap bakom. Människor är stolta och entusiastiska. Det märks att de tycker om vad de gör – men svenskar är väldigt blyga, säger Laurent Deparis, Mechanical department vänligt.Brogren Industries i Älvängen.Hagema mekanisk verkstad i Billdal.


Fa-Teci Falkenberg.


Liedholms maskinteknik i Helsingborg.


Prodteki Ystad


Excamec i Tomelilla.
Österby Gjuteri utanför Uppsala.


Sandvik Materials Technology i Sandviken

Bodycotei Surahammar.

Carpenter i Torshälla