Big Science Sweden var förstås i Almedalen!

Vi visade fram hur svensk industri kan dra nytta av att ESS och MAX IV, två av världens mest kraftfulla forskningsanläggningar finns i Sverige. Se bilder och några filmer från vårt seminarium här nedan.

Med MAX IV och ESS är Sverige ett Big Science-land

Darja Isaksson: Vinnova:  Sverige är ett big science-land nu! Det är inget vi ska bli.

Darja Isaksson: Vinnova: Sverige är ett big science-land nu! Det är inget vi ska bli.

Lars Börjesson, Chalmers:  Det är fantastiska resultat som Big Science Swedens visar.

Lars Börjesson, Chalmers: Det är fantastiska resultat som Big Science Swedens visar.

ESS på Twiter:  ”Vi är en bigscience-nation nu, och vi måste ändra vårt mindset utefter det. Viktig uppgift för oss alla tillsammans nu att profilera som bigscience-land”

ESS på Twiter: ”Vi är en bigscience-nation nu, och vi måste ändra vårt mindset utefter det. Viktig uppgift för oss alla tillsammans nu att profilera som bigscience-land”

Vetenskapsrådet i vår paneldebatt:  ”Big Science Sweden ni har gjort ett fantastiskt arbete med att visa på resultat. Kanske kan vi använda den modellen till andra områden.”

Vetenskapsrådet i vår paneldebatt: ”Big Science Sweden ni har gjort ett fantastiskt arbete med att visa på resultat. Kanske kan vi använda den modellen till andra områden.”

TV-profilerna Folke Rydén och Johan Wester  lanserar projektet The Lab & Beyond på Almedalen, som ska ge 100 nya idéer kring forskning, stadsutveckling, media och kultur. Målet är att ta tillvara på alla de möjligheter som föds runt forskningsanläggningarna MAX IV och ESS i Lund.

TV-profilerna Folke Rydén och Johan Wester lanserar projektet The Lab & Beyond på Almedalen, som ska ge 100 nya idéer kring forskning, stadsutveckling, media och kultur. Målet är att ta tillvara på alla de möjligheter som föds runt forskningsanläggningarna MAX IV och ESS i Lund.