Landskronaföretag tecknar miljonorder till ESS

jobsab.jpg

Installationsföretaget Jobsab Interpiping System i Landskrona har fått en beställning på en kylanläggning till ESS i Lund. Ordern värderas till cirka 9,6 miljoner kronor.

Det schweiziska bolaget Linde Kryotechnik AG ska leverera en kryogen helium kylanläggning till ESS (European Spallation Source) i Lund, och Landskronaföretaget Jobsab har fått uppdraget att konstruera och installera anläggningen.
– Att vi får ansvaret för att konstruera samt installera Linde Kryotechnik AG:s utrustning på ESS är glädjande, säger Magnus Jönsson, vd för Jobsab med 27 anställda och en omsättning på cirka 35 miljoner kronor.
Uppdraget sker i samarbete med Netgroup Energy samt One-Nordic, och utrustningen levereras till Lund under sommaren och hösten. Landskronaföretaget svarar för lejonparten av ordervärdet på 9,6 miljoner kronor.
– Det är en stor order för oss. Vi står för rörinstallationen som motsvarar cirka fem miljoner kronor av ordervärdet, säger Magnus Jönsson.ESS är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum baserat på världens mest kraftfulla neutronkälla. En central del av ESS består av en accelerator, och kylanläggningen kommer att ge kylning till distributionssystemet.

Källa: 8till5